nedelja, 23. oktober 2016

Knjiga tega tedna je ...

Jojo Moyes
OB TEBI

Knjigo sem prvič prebrala dve leti nazaj na morju. Morje s starši ter babico in dedkom, sliši se super! Ker je pa babi več kot očitno brez očal gledala slike apartmaja. se na morju vse skupaj ni zdelo več tako super.
No, še sreča da pri meni na morju ne gre brez knjig. Tako sem zelo oborožena šla v to noro dogodivščino.

Čeprav se iz osebnih razlogov tej tematiki (invalidnost) na veliko izogibam sem tokrat popustila. 
Priznam! Knjigo sem prebrala z enim dihom!

Navdušena nad zgodbo! Liki!

Na kratko:

"Lou Clark ve precej stvari. Ve, koliko korakov je od avtobusne postaje do doma. Ve, da rada streže v čajnici, in ve, da mogoče ni ravno zaljubljena v svojega fanta Patricka. Toda Lou ne ve, da bo kmalu izgubila službo in se ji bo življenje obrnilo na glavo. Will Traynor ve, da mu je nesreča z motorjem vzela vso voljo do življenja. Ve, da se mu zdaj zdijo dnevi prazni in brez radosti, in natanko ve, kako bo temu naredil konec. Toda Will ne ve, da bo v njegov svet vsak hip zakorakala Lou s svojimi živahnimi barvami. In nobeden od njiju ne ve, da bosta drug drugega za vedno spremenila."Ko pa sem ugotovila, da bodo po knjigi posneli še film se je moje navdušenje le še stopnjevalo. Že res, da noben film do zdaj ni mogel prekositi knjige. Pa sem se vseeno odločila in si šla film s tono robčkov ogledati v kinu. Niku na začetku sicer nisem povedala kaj greva gledati, močno dvomim, da bi ga drugače spravila v kino.

Ko pa je bilo filma konec sva bila oba navdušena. Odlična zgodba, še boljši igralci! Film, ki si zasluži kakšno solzo in ogled zgodbe skozi srce.In zakaj mi zgodba še nekaj časa ni šla iz glave?
Evtanazija!

Medicinska pomoč pri umiranju oziroma medicinska pomoč pri samomoru. Evtanazija pomeni, da nekdo (po navadi zdravnik) pomaga umreti nekomu drugemu s smrtonosno injekcijo ali s strupom oziroma preprosto tako, da izklopi naprave, ki bolnika ohranjajo pri življenju.

Tukaj me zanima vaše mnenje!
Ja ali ne?

1 komentar:

  1. Tudi meni je čudovit film. Do knjige še nisem prišla ampak je na to read listi med prvimi.

    http://knjigoljubka.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši