torek, 18. oktober 2016

Kje živi rak? S čim se hrani, da ne gre stran?

Oktober je mesec boja proti raku dojk.
November je mesec boja proti raku na prostati.

Kot otrok, sem si to bolezen vedno predstavljala zelo živo. Raka, ki leze po telesu. 
Otroška domišljija.

Sama se do letošnjega marca z rakom nisem srečala. Trkala na les, da v mojo bližino ni prilezel. No, marca je. Teh trenutkov se še vedno močno spominjam, s solzami v očeh. Šele v tem času, sem ugotovila, kaj preživljajo ostale družine, ki imajo raka za sovražnika.

Tudi naša družina ga ima. Sovražnika s katerim se bojuješ vsaki dan. Ki ga vsaki dan prekleješ, zakaj je prilezel ravno sem. Do nas. S čim se hrani, da ne gre stran? Mu je res tako dobro, da se je kar udomačil pri nas? Oh!

Pri Europa Donna sem zasledila stavek "Ujemi pravi trenutek - to je sreča!".
Stavek se mi je takoj utisnil v spomin. Zelo dobro je, da smo ljudje poučeni o tem, da prepoznamo spremembe v našem telesu in tako vemo, kdaj se je dobro oglasiti pri zdravniku in raziskovati naprej.
Ljudje pozabljamo kako pomembno je zdravje, zgodnje odkrivanje bolezni! Saj bomo le tako imeli možnost po učinkovitem zdravljenju, ki prinaša dobre rezultate.Moje mnenje je, da smo ljudje še vedno preveč zavarovani vase. 

"Meni se pa to ne more zgoditi."

Oh! Pa se lahko. Pa še kako hitro.

Pri nas se je zgodba začela z nogo, "ki ni več ubogala". Tako dolgo ni ubogala, da se je šlo zdravniku. Od zdravnika pa ... pridržanje v bolnišnici.

Pri nas rak živi v dedkovem telesu.
In upam, da ON veliko prej izgubi bitko ... Dedek pa ostane z nami!


Ni komentarjev:

Objavite komentar