ponedeljek, 02. marec 2015

Kulinarično razvajenje ...

To, da skoraj dva tedna nisem objavila kulinaričnega razvajanje še vedno ne pomeni, da se nismo razvajali. V teh dveh tednih sva gostila prijatelje. Saj veste kako je to, dobra hrana in še boljša družba. Kdaj se vse skupaj konča? Jah, ko sonce vzhaja.
Kako izgleda to brez pomivalnega stroja? Ne želite si vedeti.

No, pa da se dotaknem še ene teme v kateri razmišljam že nekaj časa.
Gurman -> človek, ki ima rad izbrane jedi in pijačo.

Torej ... pomeni to, da so gurmani tudi ljudje, ki si z velikim veseljem pripravijo oziroma pogrejejo že naprej pripravljene čufte v paradižnikovi omaki s pire krompirjem PogrejInPojej, dajo v mikrovalno pečico in woila!
Ali ljudje, ki hodijo v izbrane trgovine, dajo za en obrok nekoliko več kot 3€, znajo cenit dobro pripravljeno hrano in uživajo ob uživanju le te?

Ne vem no, bolj kot se pogovarjam z ljudmi, manj mi je jasno.
Prijatelj mi razlaga kako dobro kosilo mu je pripravila punca "Oooo, opa! Nekdo je dobro jedel!". Nakar mi pove, da je kupila že naprej pripravljeno Barilla paradižnikovo omako z gobicami za testenine, prekuhala testenine, jih vmešala z omako ter dodala na roke narezan češnjev paradižnik. Ker je za piko na I dodala še parmezan je bila jed res odlična.
Res?

Potem se spet sama pri sebi vprašal, sem čudna jaz ker rada dobro jem ali nekateri ko jih že PogrejInPojej zadovolji?

S fantom rada gostiva prijatelje, pa najsibodi to gurmani ali "gurmani". Všeč nama je, če z zanimanjem opazujejo krožnik, jih zanima kaj je na njem in kako je bila katera sestavina pripravljena.

Kaj pa vas zadovolji?

konjsko meso sous vide
kus kus
pesto genovese
zelenjavca

pire korenine peteršilja
pečen koromač in korenje
omaka iz domačega jabolčnika
svinjska ribca sous vide, ovita v slanino

makova rezina s čokolado po babičinem receptu

piškotova tortica
domača jagodna marmelada
skuta

Ni komentarjev:

Objavite komentar