sobota, 28. februar 2015

Kaj ste pa ve nazadnje prebrale?

Preberemo lahko več stvari. Članke na internetu, revije, knjige, bloge, navsezadnje lahko preberemo človeka. No, danes ne ne bom spuščala v to kako lahko preberemo človeka in kako smo lahko potem nad ugotovljenim razočarani.

Ker so knjige moja strast bom pisala o tem.

Katero knjigo sem nazadnje prebrala?
Odgovor ni težak. Pisateljica Lori Nelson Spielman je napisala knjigo z naslovom Živi svoje sanje. Ko sem knjigo v knjigarni prijela v roke, sem vedela da bom odšla z njo tudi na blagajno, na domač kavč in nato na knjižno polico, ki že tako poka po šivih.
No, zgodilo se je malo drugače. Knjiga je romala z mano v toplice, kjer sem jo dobesedno požrla v enem dnevu.

Zgodba, ki se te dotakne.

"Brett Bohlinger ima na videz vse: krasno službo, udobno življenje, neverjetno čednega fanta. Njeno življenje ne bi moglo biti lepše. Potem pa ji umre mama in zapusti oporoko z eno veliko zahtevo: Če hoče prejemati dediščino, mora izpolniti vse življenjske želje s seznama, ki ga je napisala pri štirinajstih letih. V žalosti ne more razumeti materine odločitve, saj pri štiriintridesetih letih njene otroške sanje še zdaleč niso enake. Nekatere želje se zdijo nemogoče. Kako naj se trudi za dober odnos z očetom, ki je umrl pred sedmimi leti? Zaradi drugih ciljev (Bodi super učiteljica!) pa bi morala povsem spremeniti življenje. Ko se nerada poda na lov za svojimi najstniškimi sanjami, ji nekaj postane jasno. Najlepše stvari v življenju lahko najdeš na najbolj nepričakovanih krajih." 

To je ena izmed knjig za dušo. V njej ni erotičnih prizorov, je le zgodba življenja, ki tako ali drugače doleti vsakega.
Knjiga katero bom z veseljem še kdaj vzela v roke, saj lahkotno branje pride vedno prav. Sploh na plaži, ob morju kjer ti družbo dela otroški direndaj.


Ni komentarjev:

Objavite komentar