sobota, 01. november 2014

Nova jedilnica ali od kod se je vzel ves ta prah?


Na Koroškem hišica veselo raste, prostori so postali beli in začeli dobivati drugačno podobo. Prav tako je v Ljubljani. S fantom živima skupaj tri leta. V stanovanje ves ta čas vnašava stvari, ki naju opišejo, ki mu dajo dodaten pečat. Z veseljem gostima prijatelje, še bolj vesela sva če se družba pri nama počuti domače.

Ker pa najino stanovanje ni kot drugo, sva se ravno sedaj lotila novega izziva, jedilnice. Ta tri leta so bila najina kosila posrečena kar na kuhinjskem šanku ali klubski mizici. Sedaj najina jedilnica končno dobiva pravo podobo.
Saj veste kako to gre, potrebno je narediti prosto. Izbrati pravo mizo. Stole. Barvo, ki se bo ujemala s stanovanjem ali povsem izstopala.

Tako sva se odločila za malo večji projekt.
Prej zastekljen balkon bo sedaj postal jedilnica, kar pomeni da je bilo treba odstraniti dodatna okna in vrate, ki so vodile na balkon. Ga dobro izolirati, urediti ogrevanje in spremeniti v nekaj najlepšega. Problem nastane, ker idej ne zmanjka. Ko zančne prostor dobivati novo podobo, se začneš spraševati če sva se pravilno odločila, da bova dala jedilnico na balkon, ali bi tam bolj odgovarjalo imeti dnevno. Veliko laže je bilo, če bi prostor bil pravokoten, kvadratast. Tako pa ne, seveda ne. Že res da sva pridobila ogromno prostora, poleg tega je vse skupaj postalo zelo svetlo. Saj so prej dvojna okna svetlobo toliko zadrževala, da je tudi ob sončnem dnevu v kuhinji bila potreba luč. No, poleg prostora sva tako pridobila tudi delček nosilne stene. In tako sva morala svoje želje, ideje prilagodit glede na prostor, ki nama ostane. En večer razočaranja in že sva šla naprej.

Je bolje da so vse stene bele, ali kot sedaj pustima eno steno zeleno?
Je bolje imeti mizo za šest ali več oseb?
Miza z visokim sijajem ali masivna?
Usnjeni stoli?
Stoli na štiri nogice?
Oblazinjeni stoli?
So boljše nevtralne barve, ali barve ki pustijo pečat?


Vprašanj se je postavljalo več kot preveč. Tisoč obiskov Rutarja, Jyska, Hervey Normana, Lesnine, Ikee,... Klukanja in prečrtavanja idej.

Sedaj lahko rečem, da nama je skoraj uspelo. Miza in stoli naročeni. Zanimivo, odločila sva se za popolnoma drugo kombinacijo kot sva jo na začetku iskala in gledala. Že res, da je veliko k temu pripomogel zelo dober prodajalec v eni od izbranih trgovin. Prodal nama je stvari, ki sva jih že v začetku prečrtala iz seznama. In zdaj? Zelo zadovoljna. Miza je zelo funkcionalna, ob njej je šest stolov, vendar se z lahkoto raztegne v veličasten prostor za super gostijo.


Odštevam dni, ko pokličejo da so najine stvari prispele in bo prostor končno dobil pravo podobo.
Trenutke v kuhinji bom tako preživela še srečnejša.
Takrat ne bo več ne duha ne sluha o vsem prahu, ki se je med delom proizvedel, o vsaki minutki tuhtanja ali sva se odločila za pravilno kombinacijo barv.
Seveda, ko bo vse končano bom z veseljem pokazala najino novo jedilnico.
Srce stanovanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar