ponedeljek, 06. januar 2014

V zakladnici babičine omare

Dekleta, ste se kdaj vprašale kaj se skriva v babičini omari?

Jaz sem se to vprašala že nekaj časa nazaj, babičina spalnica je bila vedno ena velika skrivnost zame. Ogromne omare, bunker za posteljo, kovčki pod posteljo in vse napolnjeno do zadnjega milimetra. 

Ko sem jo vprašala če se bi tam našlo tudi kaj zame, se je le nasmehnila češ "kaj boš s temi starimi stvarmi, še jaz jih ne nosim več". Ko sem ji hitro povedala, da so oversize puloverji nosljivi na skoraj vse in da me seveda zanima kaj se skriva tam notri mi je odprla svoja vrata.

Trajalo je kar nekaj časa preden sva obdelale vse omare, vse kotičke. Pokazala mi je kaj je ona včasih nosila na ples, poročno obleko, ki jo ima še vedno lepo shranjeno. Ob pogledu na vse te dragocenosti mi je zastal dih, koliko čudovitih stvari iz resnično lepega blaga. Dan se je končal bolje kot bi lahko pričakovala. Domov sem odšla z ogromnimi vrečami "novih" stvari. Od puloverjev, srajčk do torbe, ki je bila dedkovo darilo iz Švice. Z ogromnim nasmehom na obraz še danes hodim na okoli z novo torbo. In puloverji, ki še vedno dišijo po babici so nekaj najlepšega, poleg njenega nasmeha ko me vidi v njenih oblačilih.

Verjetno bi bilo vseeno ali bi odšla v trgovine in za te puloverje zapravila ogromno, ali pa sem se prepustila domišljiji v babičini omari. Poleg tega, da imajo teli vintage kosi zame nepredstavljivo vrednost se mi vsak posebej zdi nekakšen unikat. Kar nekaj izmed njih je bilo namreč ročno delo babičine dobre prijateljice. Nekaj kar bo za vedno v moji omari.


Ombre pulover je le del moje dragocene zbirke.


Pulover: iz babičine omare <3
Hlače: Terranova
Čevlji: neznani


1 komentar:

  1. Omare naših babic = topšit :)! In tale ombre puloverček je čist hud. In res, taki kosi imajo nepredstavljivo vrednost <3.

    xx

    OdgovoriIzbriši