sobota, 04. januar 2014

DIY piling za ustnice in lip cream Extravaganja

Moje ustnice niso razpokane in potrebne nege le pozimi. Prepričana sem, da je glavno razlag za to voda. Preprosto ne pijem dovolj, nikakor se ne morem pripraviti da bi spila 1l vode na dan. In pa različni balzami, nekateri mi sploh ne odgovarjajo in moje ustnice še dodatno izsušijo.

Razvno zaradi tega sem se odločila za uporabo pilinga in seveda dobrega balzama.

Ker sem doma imela posodico balzama iz L´occitana, ki je bil že nekaj časa na odpisu sem se odločila piling shraniti priročno. Saj ga lahko odnesem povsod.

Za piling sem uporabila:
-> kokosovo maslo
-> rjav sladkor
-> cimet
 Ker sem imela kokosovo maslo že nekaj dni na kuhinjskem pultu je bilo lepo mehko. Dodala sem kar nekaj sladkorja in še žličko več cimeta, premešala in vse skupaj lepo dala v posodico. Vse skupaj mi je mogoče vzelo minutko, piling bom pa imela lahko kar nekaj časa.
Zaradi cimeta in rjavega sladkorja barva spominja na čokolado. Vonj pa seveda omamen, cimet mi preprosto zelo diši.
Piling sem takoj preizkusila in je odličen. Po uporabi sem ga dala v hladilnik, kjer ga bom hranila do naslednje uporabe. 
 Poleg pilinga pa ustnice še naprej negujem s svojim najljubšim balzamom od Exstravaganje.
Sestavine super balzama so: konopljino olje, čebelji vosek, karitejevo maslo, kakavovo maslo in eterično olje vanilije. Tudi pri vonju prevladuje vanilija.
Ker ga nekaj časa nisem našla, saj so celotno linijo odmaknili iz DMja je bilo moje veselje seveda ogromno ko sem v stari Ljubljani našla majhno trgovinico z vsemi super izdelki.
Edina slabost balzama je, da je zelo trd oziroma ga je malo težje dobiti iz posodice.
Sama sem se znašla kar tako, da podrgnem z nohtom ob stiku z ustnicami je pa seveda popolnoma mehak in ga z lahkoto namažem.
2,90€ se mi za 15ml balzam oziroma kremo za ustnice ne zdi veliko. Saj imam to za kar nekaj mesecev.
Definitivno izdelek, ki bo vedno v moji torbici.

3 komentarji:

 1. V starem postu sem vidla, da imaš obute čevlje Blink. Ali mi lahko poveš kje prodajajo čevlje te znamke, ker so mi zlo ušeč njihovi čevlji? ;))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Transport :) Moji so sicer od poletja 2012 :)

   Izbriši
  2. Najlepša hvala za odgovor. :)

   Izbriši