ponedeljek, 13. januar 2014

Barva, ki mi je po novem všeč

 Rumena. 
Yellow. Gelb. Giallo. Amarillo.

Barva, ki mi nikoli ni bila pri srcu se mi zadnje čase kar naprej sprehaja po mislih. V moji omari se sicer ta barva še ne najde, tudi v stanovanju ne. Kar nekaj časa sem se je nehote izogibala.
 Ker pa se zadnje čase z gospodičem N. veliko pogovarjava o prenovi najinega gnezdeca sem se spomnila na nekaj vpadljivih dodatkov. Saj bi k živo zeleni steni v dnevnem prostoru kakšna vazica, pojšterček ali le rožica zelo odgovarjala.
Morem pa priznati, da jo nosim velikokrat na nohtih. Rumen lak je enostavno fantastičen.

Zakaj?
Ker rumena deluje toplo. Če hočemo doseči vtis toplote, svetobe in prijetnih sončnih žarkov, se poigravajo v sicer mračnih kotičkih prostorov, si prostore obarvamo rumeno. 
Dokaj preprosto.


 Psihološka moč barv:
Rumena barva predstavlja kreativnost in izžareva vedrost in svetlost, zaradi česar rumene barve povezujemo z mladostjo, igrivostjo in radovednostjo. Poleg tega krepi komunikacijo, vzpodbuja stike z okolico, dobro vpliva na vase zaprte ljudi, ki jih vzpodbuja k večji odprtosti, razlog zakaj so poštni nabiralniki rumene barve? Je tudi barva sonca, svetlobe in optimizma, ki poživlja, aktivira in osvobaja pred strahovi. Ohranja budnost in spodbuja koncentracijo, simbolizira ustvarjalnost in modrost. 1 komentar:

  1. Tudi jaz nisem bila nikoli fan rumene, oranzne in baby blue barve.. pa mi sedaj nekako postajajo vedno bolj vsec :D stanovanje v sredini, z rumenim kavcem <3

    OdgovoriIzbriši